Dura Vermeer bouwt De Veste in Borne

Dura Vermeer gaat De Veste in de wijk De Bornsche Maten bouwen. Lucassen bouwconstructies verzorgt het constructief ontwerp in het ontwerpteam van Dura Vermeer. In het te realiseren gebouw, dat grenst aan het Bornsche Beekpark in deelplan De Veste krijgen basisonderwijs (De Vonder), sport (Ecare Apollo 8) en kinderdagopvang (Kinderopvang Borne, KBO) onderdak en is er ruimte voor naschoolse opvang en sociaal-maatschappelijke activiteiten, waarvoor de Wijkraad Bornsche Maten in belangrijke mate verantwoordelijk is. Het gebouw krijgt een centrale hal, die voor elk van de ' bewoners' gemakkelijk toegankelijk is en bestemd is voor gemeenschappelijk gebruik.

Het college van b en w gaf dinsdag aan het slot van de aanbestedingsprocedure toestemming aan Dura Vermeer het pand neer te zetten. Wethouder Lex Albers sprak vervolgens tijdens een persconferentie op het gemeentehuis over een 'prachtig, winnend ontwerp'. Vanaf september waren er drie bedrijven in de race De Veste te bouwen: Dura Vermeer, Klaassen Beheer uit Dinxperlo en Plegt Vos uit Oldenzaal.
Albers is blij dat alle partijen, die in 2015 gebruik maken van het grote pand, meer dan tevreden zijn over het ontwerp. Die partijen zijn basisschool De Vonder, die er zich aanvankelijk met 340 leerlingen vestigt en op termijn hoopt naar 700 leerlingen te groeien, de kinderopvang met meer dan 140 kleintjes, volleybalvereniging Apollo 8 en de wijkraad. In de tweede fase krijgt het gebouw nog een commercieel deel met winkeltjes, misschien horeca en zorgwoningen.