Bimmen, 3D-visualisatie van constructies

De meest ingrijpende innovatie van de laatste jaren in het ontwerpproces is BIM (Building Information Modeling), waarbij het te bouwen object door alle betrokken partijen virtueel wordt gebouwd in een driedimensionaal model. Het is een krachtig gereedschap bij Keteningratie, waarmee Lucassen Bouwconstructies veel van zijn constructieontwerpen realiseert.

Lucassen Bouwconstructies heeft al in 2007 de strategische keuze gemaakt om met behulp van het programma Revit alle constructieve ontwerpen in een 3D-model uit te werken. Het bevordert het inzicht in de constructie, waardoor de communicatie met de opdrachtgever sterk verbetert wordt.
Hiermee was in feite al de stap gezet om als volwaardige BIM-partner ingezet te kunnen worden. Voor diverse opdrachtgevers zijn wij dit inmiddels.
Door vanaf het begin van ontwerpproces betrokken te zijn heeft Lucassen menig constructie beter, logischer, eenvoudiger en daardoor minder kostbaar weten te maken.

De grootste kracht van Lucassen Bouwconstructies als BIM-partner is onze flexibiliteit. Wij werken volgens de Nederlandse Revit Standards en door onze ruime ervaring kunnen wij u adviseren over de te gebruiken systemen, maar kunnen wij ons ook eenvoudig aanpassen aan het systeem dat u als opdrachtgever wilt gebruiken.

Indien u meer informatie wenst of met ons van gedachten wil wisselen over een voor u te kiezen BIM-stategie, kunt u contact opnemen met Dinant Groot Bramel.